Yer adlarıyla ilgili bibliyografik fişler, müsveddeler ve Şamil Cemşidov Allahverdioğlu'ndan Gökyay'a gönderilen mektup.
Muhtelif kişilerden Gökyay'a gönderilen Katip Çelebi'nin Tuhfetü'l-Kibar ve Mizanü'l-Hakk adlı eserlerinin basımıyla ilgili mektuplar, Adriyatik kıyılarını gösteren bir haritanın fotokopisi, Tuhfetü'l-Kibar kitabının önsöz metni ve müsveddeler.
Maria Meredith Owens'tan Gökyay'a gönderilen mektup ve ekinde Eli Sultanlı'nın Azerbaycan Dövlet Universitetinin Elmi Eserleri dergisinin 3. sayısında yayınlanmış "Dede Gorgud Haggında Geydler (Üçüncü Megale)" başlıklı makalesi.
Celil Nağıyev'in "Kitab-ı Dede Gorgud'da Psikologizm" başlıklı makale ve Gökyay'ın makale ile ilgili notları.
Şamil Cemşidov'un "Yolıca (Sember) Bayramı Haggında", "Garaçug Dağı ve Garaçug Çoban" ve "İki Tepenin Müharibesi" başlıklı makaleleri ve Kitab-ı Dede Korkut'un bir yazma nüshasına dair görüşlerinin değerlendirildiği "Gedim Elyazmasının Taleyi" başlıklı makale.
Ş. A. Djansidov'un İzdatelstvo Akademii nauk Azerbaydjanskoy'da yayınlanan "Kitab-ı Dede Korkut Kak Panyatnik Azerbaydjanskogo Ustnogo Marodnogo Tvarçestva" başlıklı doktora tezinin özeti.
Abbas Zamanov'dan gönderilen Gökyay'ın Dede Korkut ve Tuhfetü'l- Kibar adlı eserleri hakkında mektuplar.
Gökyay'ın da katıldığı Bakü'de yapılan bir toplantının programı.
I. Sovyet-Türk Kollokyumu'nda Doç. Dr. Saim Sakaoğlu'nun "Bey Böyrek Hikayesindeki Kıyafet Değiştirme Motifi ile Diğer Bazı Motiflerin Anadolu Masallarında Görülmesi" başlıklı tebliğ ve Gökyay'ın tebliğle ilgili notları.
Mahbube Hasanova ve Müjgan Cumbur ile Dede Korkut bibliyografyası hakkında yapılmış yazışmalar, Rusça, Azerice, Türkçe dillerinde hazırlanmış bibliyografya, Azerbaycan Merkez İlmi Kütüphanesi'nin mübadeleye sunduğu kitapların listesi, Tevfik Hacıyev'in "Edebiyatımızın Kahramanlık Debütü (Sembolu)" ve "Dede Korkut'un Selefi" başlıklı makaleleri.