II. Meşrutiyet döneminin “Feylesof” lakabıyla tanınan şair, edebiyatçı, politikacı ve felsefecisi Rıza Tevfik Bölükbaşı (1869-1949), tıp eğitimi görmüş, Osmanlı döneminde milletvekilliği yapmış, Sevr Antlaşması’nı imzalayan Osmanlı delegesi olarak “Yüzellilikler” arasında yer aldığı için uzun yıllar sürgünde yaşamıştır.
1856-1997 aralığındaki fon, otuz iki klasör ve 925 ayrı dosyada tasnif edilmiştir. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kişileri ve kurumları ile yapılan yazışmalar başta olmak üzere, çalışma müsveddeleri, fotoğraflar ve gazete kupürlerinden oluşan evrakta 12.978 sayfalık 3998 belge mevcuttur. Fon, Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyet’in ilk yılları için çok önemli bir kaynak niteliği taşımaktadır.
Peyam-ı Sabah Gazetesi’nde "Yıldız Yağması Muhakemesinin Kararı" ve Ali Kemal’in kaleme aldığı "Ahmet Rıza Efendi’nin Nedametleri" başlıklı yazıların fotokopisi.
Ali Kemal’in Peyam Gazetesi’nde yayınlanan "Devlet-i Osmaniye ve Avrupa", "Tarihimiz, Ananelerimiz, Hatalarımız", "Türklerde Celalet-i Askeriyye", "Tarihi Muhabere" başlıklı tarih konulu yazıları.
Sanat Dergisi’nde Konur Ertop’un "Sürgünde Yazarlar" tefrikasının 4, 5 ve 6. bölümlerinin fotokopisi.
Kendisi aleyhine çıkan haberlere dair bir meslektaşından Velid Ebüzziya’ya gelen bir mektup.
Ali Kemal’in köşe yazılarının yer aldığı "Edebiyat" dosyası.
Ali Kemal’in 1334-1339 yılları arasında gazetelerde yayınlanmış yazıları.
Peyam-ı Sabah gazetesinde yayınlan Ali Kemal’in kaleme aldığı "Mustafa Kemal’in Musahharalıkları" ve "Meşrutiyetten evvel Meşruiyyet" başlıklı yazıları.
İttihat ve Terakki mensuplarının yargılanması ve emlaklarına el konulması, Yıldız yağması, Said Halim Paşa’nın öldürülmesine dair yazıların yer aldığı "İttihat Terakki" dosyası.
Ali Kemal’in biyografisi.