216 dosyada tasnif edilen evrak; bibliyografik çalışmalar, fihrist ve muhtelif çalışmalar, mektuplar, aile, mesleki belgeler, müteferrik, şiir, dua ve notlar olmak üzere yedi başlık altında toplanmıştır. Tam metin olarak erişime açılan defterler, yüzlerce eserin bibliyografik bilgisini içermektedir. Alfabetik olarak birbirini takip eden defterler Süleymaniye Kütüphanesi’nde tasnif memuru olarak görev yaptığı dönemde Mehmed Safayhi tarafından hazırlanmış ve yazma eserlerin kataloglanmasında kılavuz olarak kullanılmıştır.
Mehmed SafayhiFe ve Kaf harflerine ayrılmış, 603 müellifin 883 eserin künyesinin bulunduğu el-Fârâbî (Ebû Nasr) ile başlayıp Kutbuddin (M. b. Alâüddin) ile son bulan defter.
el-Halebî İbrahîm b. Muhammed'den başlayıp el-Hatîb el-Ömerî'de son bulan, 273 müellife ait 758 eserin bibliyiografik künyesinin bulunduğu defter.
Elif ve Be harfleri arası bibliyografik kitap künyelerinin yer aldığı defter.
Tı, Zı ve Ayın harflerine ayrılmış et-Turayhî ile başlayıp Abdünnebi b. Halef ile son bulan, 266 müellifin 468 eserinin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter.
Hatibu Ayni'z-Zeytûn ile başlayıp Dede Efendi ile son bulan, 277 müellifin 615 eserinin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter.
Sühreverdî'den (Şehâbeddin-el-Maktûl) başlayan Süyûti (Celâleddin) ile son bulan 80 müellifin 580 eserinin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter.
Ayın, Gayın ve F harflerine ayrılmış, Ali Dede el- Bosnevî ile başlayıp Fârâbî'de (Ebû Nasr) son bulan, 265 müellifin 691 eserinin bibliyografik künyesinin bulunduğu defter.
Câbir b. Hayyân ile başlayıp Çerkeşîzâde ile son bulan, 71 müellife ait 424 eserin bibilyografik künyesinin bulunduğu defter. Ayrıca, Ek.1'de M. Safayhi'nin, kontrol etmesi için Nuruosmaniye Kütüphanesi'nden gönderilen 587 tespit fişini teslim aldığını bildiren mektubu.